Laat ASF delen in uw geluk

Steun ASF

Brussel, 11 februari 2016 – Naar aanleiding van deze Valentijnsdag zet Advocaten Zonder Grenzen (ASF) de actie van een jong Belgisch advocatenkoppel in de kijker. Ter gelegenheid van hun huwelijk stelden de echtgenoten hun genodigden voor om een gift te doen ten voordele van ASF. Huwelijk, geboorte, verjaardag of een nieuwe baan: er zijn zo veel belangrijke momenten in ons leven waarop we de mensenrechten kunnen steunen.

Louise Galot en Pierre-Yves Thoumsin (foto) huwden op 17 oktober 2015 in Geldenaken. Het was voor hen de ideale gelegenheid om een goede daad te stellen en een goed doel te steunen dat hen nauw aan het hart ligt.

Het Brusselse advocatenkoppel is zich bewust van het belang van rechtstoegang voor iedereen en bood daarom in zijn huwelijkslijst de mogelijkheid om een gift te doen ten voordele van ASF. “We wilden een goed doel steunen dat gerelateerd is aan ons beroep. We kozen voor ASF omdat we deze soms wat miskende organisatie, die nochtans belangrijk werk levert in een essentieel domein, meer aandacht wilden geven”, legt Louise Galot uit.

Het echtpaar is van mening dat rechtstoegang, toegang tot juridische hulp en juridisch advies en de mogelijkheid voor mensen om hun stem te laten horen, grondrechten zijn. “Het is even cruciaal als andere levensbehoeften zoals gezondheid, voeding en kleding. Dankzij rechtstoegang kunnen mensen zichzelf ook ontplooien”, voegt Pierre-Yves Thoumsin eraan toe.

Het initiatief werd positief onthaald in de omgeving van het echtpaar. “Veel mensen feliciteerden ons met dit gebaar. Zelf waren we blij om ons geluk te kunnen delen met minderbedeelden”, zegt Pierre-Yves Thoumsin, advocaat aan de balie van Brussel. Uiteindelijk deden 17 personen een gift, voor een totaalbedrag van 915 euro.

“Deze actie is bemoedigend voor onze teams. Dankzij de giften die we inzamelen, kunnen we bijvoorbeeld reageren op dringende hulpverzoeken van bedreigde advocaten, de lancering van ons nieuwe project in Zambia voorbereiden en de opleiding van ons personeel financieren”, legt Séverine Degée, communicatieverantwoordelijke bij ASF, uit. “Giften worden besteed aan uitgaven die niet worden betaald door onze institutionele donoren. Hartelijk dank dus aan het echtpaar en de vrijgevige schenkers uit hun omgeving!”

Wenst u ook ASF te steunen ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis? Nodig uw vrienden en familieleden uit om een deel van het bedrag dat ze zouden besteden aan bloemen of cadeaus, over te maken aan ASF. Dat kan erg eenvoudig via ons beveiligde platform voor online giften of via een overschrijving. Elke gift vanaf 40 euro is voor 45% fiscaal aftrekbaar. Vraag uw vrienden en familieleden om te vermelden dat de gift werd overgemaakt ter ere van u. Dan bezorgen wij u een lijst van de desbetreffende personen. Wij zien er nauwlettend op toe dat ze persoonlijk worden bedankt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie!

Foto: Louise Galot en Pierre-Yves Thoumsin bij hun huwelijk in Geldenaken.