Sprinten voor Advocaten Zonder Grenzen

Steun ASF

6 september 2013 wordt niet alleen een belangrijke dag voor honderden atleten, maar ook voor rechtenstudent Gert-Jan Struye en Advocaten Zonder Grenzen (AdZG). Op die dag vindt namelijk de Memorial Van Damme plaats in het Koning Boudewijnstadion, het evenement dat de crème de la crème van de atletiekwereld samenbrengt in Brussel. Gert-Jan, praeses van de Leuvense studentenvereniging VRG, is één van de 16 uitverkorenen die de 100 meter van zijn leven zal sprinten ten voordele van een goed doel.

De radiozender Studio Brussel geeft ter gelegenheid van de Memorial Van Damme aan 8 mannen en 8 vrouwen de kans om de 100 meter van hun leven te lopen, naast toppers als Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce. Bij de keuze van een goed doel ging het hart van de Leuvense rechtenstudent meteen uit naar Advocaten Zonder Grenzen. Gert-Jan probeert als aanloop naar het evenement zoveel mogelijk mensen warm te maken om hem, en dus ook AdZG, te sponsoren. De Nationale Loterij verdeelt bovendien een prijzenpot van 5.000 euro onder de deelnemers, van 500 euro voor de winnaar tot 100 euro voor de achtste plaats.

We ontmoetten Gert-Jan in volle voorbereiding voor zijn deelname.100metervanjeleven2_130603

Gert-Jan, waarom heb je ervoor gekozen om voor Advocaten Zonder Grenzen te lopen?
Gert-Jan: “Als praeses van het VRG kwam ik enkele jaren terug al in contact met Advocaten Zonder Grenzen doordat onze vereniging af en toe activiteiten organiseerde ten voordele van AdZG. Ik was meteen erg geboeid door AdZG’s streven naar een eerlijk en onpartijdig rechtssysteem voor allen. Wij beschouwen een dergelijk rechtssysteem als iets vanzelfsprekend, maar dit is lang niet overal zo. Toen ik een goed doel moest kiezen waarvoor ik de 100m sprint zou lopen op de Memorial Van Damme, was de beslissing dan ook snel gemaakt.”

Wat hoop je met je deelname aan de 100 meter sprint te bereiken?
Gert-Jan: “Ik hoop dat het brede publiek kennis neemt van Advocaten Zonder Grenzen en dat meer mensen zich bewust worden van hoe belangrijk het is om rechtsspraak te ondersteunen in landen waar corruptie, gewapende conflicten en politieke gewelddadigheid nog schering en inslag zijn. Als ik door 100 meter te lopen enkele mensen aan het denken kan zetten en ze kan overtuigen Advocaten Zonder Grenzen te steunen, ben ik in mijn opzet geslaagd. Dit betekent natuurlijk ook dat ik ga proberen een toptijd neer te zetten en de eerste plaats weg te kapen, om Advocaten Zonder Grenzen extra in de spotlights te zetten!”

Bent u aangestoken door Gert-Jans enthousiasme en wilt u hem en Advocaten Zonder Grenzen een financieel duwtje in de rug geven? Maak dan nu nog uw gift over op het rekeningnummer BE89 6300 2274 9185 (BIC code: BBRUBEBB) of stort online, met vermelding “100 meter Gert-Jan StuBru”. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Wij zijn Gert-Jan alvast zeer dankbaar voor zijn steun aan Advocaten Zonder Grenzen en zullen hem uit volle borst aanmoedigen op 6 september. Hopelijk u ook!eubelius_logo

We danken ook het advocatenkantoor Eubelius voor hun reeds toegezegde ondersteuning van Gert-Jan en Advocaten Zonder Grenzen. Eubelius verdubbelt bovendien het prijzengeld dat Gert-Jan voor AdZG weet bijeen te sprokkelen.

Foto bovenaan: VRG-praeses Gert-Jan Struye in aanloop naar de 100 meter van zijn leven