AdZG en ING Privalis: het gerecht als dagelijks brood

Steun ASF

Brussel, 19 augustus 2012. Al een paar weken hebben de cliënten van ING Privalis de kans om een ongewone boodschap te ontdekken in hun kantoren. In het verlengde van de campagne “Open je ogen voor onrechtvaardigheid”, kreeg Advocaten Zonder Grenzen (AdZG) immers een platform om haar activiteiten kenbaar te maken, door haar affiches en flyers te verspreiden in acht kantoren van de bank. Een evident partnerschap, aangezien ING Privalis de bank bij uitstek is voor advocaten – het is dan ook geen toeval dat hun kantoren gevestigd zijn in de gerechtshoven. Naar aanleiding van deze samenwerking had AdZG een gesprek met de heer Paul Deleener, Head of ING Privalis.

Paul Deleener

Dat ING een zeer geëngageerde bank is blijkt uit tal van activiteiten die ze uitvoert: zo onderneemt ING bijvoorbeeld wereldwijd ontwikkelingsprogramma’s. Dit engagement ziet ING dan ook graag terug bij haar medewerkers die worden aangespoord om bij te dragen tot de waarden die zij hoog houdt. Gezien dit sociaal engagement is het een kleine stap voor ING Privalis, overigens al 50 jaar een financiële dienstverlener voor advocaten, om in samenwerking te treden met Advocaten Zonder Grenzen.

ING Privalis heeft veel raakpunten met AdZG, zo stelt Paul Deleener vast. “Justitie is ons dagelijks brood. We zijn dan ook steeds begaan met het gerecht, de advocatuur en de advocaten. Ons business charter komt sterk overeen met de waarden van AdZG: integriteit, transparantie, milieubewust zijn en respect zijn onze waarden”. ING verdedigt deze vier principes en probeert ze zoveel mogelijk uit te dragen door ondermeer steun te verlenen aan AdZG.

AdZG in het ING kantoor, Justitiepaleis te Brussel

Dat ING Privalis een ideaal nastreeft mag gerust gezegd worden. Dat ook advocaten gedreven worden door idealisme, daar is ook Paul Deleener van overtuigd. “Een beter persoon zijn om zo een beter advocaat te zijn” zo citeert hij de gewezen stafhouder Jean Cruyplants, en voegt er zelf nog aan toe dat het sociaal karakter van een advocaat uiterst belangrijk is. “Het merendeel van onze cliënten zijn gemotiveerd door hun eigen engagement.”

De samenwerking met AdZG zal letterlijk zichtbaar zijn tijdens de tentoonstelling gewijd aan de Chileense kunstenaar Alfredo Jaar, tussen 10 oktober en 10 december 2012 te bezichtigen in het ING cultuurcentrum op het Koningsplein in Brussel.

In de volgende maanden zal de campagne van AdZG ook terug te vinden zijn in meerdere Privalis-kantoren van ING België.

Foto’s: AdZG/Vera Vanderelst