« Music For Life », muziek voor meer gerechtigheid

AndereNewsSteun ASF

Brussel, 10 januari 2014 – De Leuvense rechtenstudenten en de Orde van Vlaamse Balies hebben in het kader van de radio campagne ‘Music For Life’ fondsenwervingsactiviteiten gehouden. Op deze manier willen ze de projecten van Advocaten Zonder Grenzen (AdZG) een duwtje in de rug geven.

Afgelopen december vond Music For Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van de Vlaamse publieke radiozender Studio Brussel, plaats in Boom (zie foto), een gemeente nabij Antwerpen. Met de slagzin ‘De warmste week van het jaar’ werd er een volledige week in open lucht radio gemaakt voor meer dan 700 goede doelen. Daarnaast kon men ook een actie organiseren voor een zelfgekozen goed doel. En dit is precies wat het de Leuvense rechtenstudenten en de Orde van Vlaamse Balies hebben gedaan ten voordele van AdZG.

Op 9 en 10 december werd er op de rechtenfaculteit van Leuven een cake- en koffieverkoop georganiseerd door de Leuvense rechtenstudenten. “De meeste mensen waren enthousiast om een koffie of een cakeje te kopen, zelfs de prof die op dat moment les gaf”, aldus Gauthier Moureau, verantwoordelijke voor de actie. “Bovendien waren veel studenten nog niet op de hoogte van wat AdZG deed. Na wat meer uitleg bleken heel wat studenten echt geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van AdZG”. Maar toch blijft Gauthier er nuchter bij: “Het ingezamelde geld is slechts een druppel op een hete plaat voor een organisatie zoals AdZG, die zich inzet voor een goede rechtstoegang in landen waar dat alles behalve vanzelfsprekend is. Maar toch weerhoudt dat ons niet om ons elke keer opnieuw voor de volle 100 procent in te zetten voor AdZG”.

Ook de Orde van Vlaamse Balies stak de handen uit de mouwen om AdZG te steunen. Een hele week lang konden medewerkers van de Balie een bijdrage leveren door iets te doneren in de Music For Life collectebus. “Bovendien wilden sommige medewerkers zelf ook iets doen. Een collega had in het weekend zelf koekjes gebakken en wilde die ook graag verkopen voor Music For Life”, vertelt Babette De Grom, stafmedewerker communicatie bij de OVB. Daarnaast werden er op de Algemene Vergadering van de Orde van Vlaamse Balies ook balpennen verkocht.

Bovendien konden luisteraars van Studio Brussel tijdens de campagne van ‘Music For Life’ een plaat aanvragen ten voordele van AdZG, waarbij er voor elk liedje een gift geschonken werd.

In totaal brachten de verschillende acties een kleine 900 euro op.

“We zijn iedereen enorm dankbaar voor hun inzet. De Orde van Vlaamse Balies en de rechtenstudenten van Leuven tonen aan dat iedereen in actie kan komen voor een organisatie zoals AdZG”, zegt Gilles Van Moortel, AdZG verantwoordelijke voor fondsenwerving.

Hoofdfoto: Music For Life slotshow in Boom © AdZG/ T. van ‘t Hof