Sparen voor meer gerechtigheid

AndereNewsSteun ASF

Brussel, 17 oktober 2013 – Bouwen aan gerechtigheid is bouwen aan duurzaamheid. Daarom richt Advocaten Zonder Grenzen (AdZG) zich ook tot spaarders bij banken die investeren in duurzame ontwikkeling, zoals Triodos Bank. Bijgevolg was AdZG, op uitnodiging van deze bank, onlangs aanwezig op de jaarlijkse Triodos dag, die dit jaar plaatsvond in Brussel. Dit evenement bood aan AdZG de gelegenheid om haar boodschap van duurzame gerechtigheid te delen met spaarders en klanten.

triodos day 2
Zich inschrijven voor de AdZG-nieuwsbrief is een eerste stap © AdZG

Triodos Bank is de enige bank in België die zich volledig toelegt op duurzaam bankieren. Tijdens de Triodos dag op 13 oktober konden Triodos spaarders informatiestanden bezoeken van verschillende ondernemers en organisaties, waaronder AdZG.

Net zoals voor AdZG, zijn gelijke rechten, een betere levenskwaliteit en menselijke waardigheid voor Triodos Bank van groot belang. “Wij zijn dan ook zeer dankbaar voor de gelegenheid om ons voor te stellen aan de Triodos spaarders, want bouwen aan gerechtigheid is bouwen aan duurzaamheid,” vertelt Gilles Van Moortel, communicatie verantwoordelijke van AdZG. “In post-conflict- of overgangssituaties bijvoorbeeld, zoals Nepal en Tunesië, is transitionele justitie een cruciale stap richting duurzame vrede. AdZG bouwt in dergelijke landen dan ook ter plekke mee aan een rechtvaardig en efficiënt rechtssysteem.”

De aanwezige bezoekers toonden zich geïnteresseerd in de AdZG-stand. “Mensenrechten en gerechtigheid spreken mij erg aan. AdZG is dé ngo die gespecialiseerd is in dit domein,” getuigt een jongedame uit Luik. Een andere bezoekster meent dat AdZG meer zichtbaarheid verdient bij het grote publiek: “Dergelijke zichtbaarheid is belangrijk om jullie acties te ondersteunen, zeker voor zij die nood hebben aan jullie hulp en een betere rechtstoegang.”

“Alhoewel AdZG voornamelijk gesteund wordt door institutionele donoren zoals de Europese Unie, rekent onze organisatie ook op individuele giften. Daarom danken we reeds alle spaarders die bereid zijn te ‘investeren’ in de strijd voor mensenrechten en rechtstoegang. Of het nu één euro is of honderd, elke gift telt,” zegt Gilles Van Moortel.

AdZG hoopt alvast volgend jaar opnieuw van de partij te zijn op de Triodos dag.

Foto bovenaan: Het AdZG-team klaar om de spaarders te overtuigen van het belang van duurzame gerechtigheid en rechtstoegang © AdZG