Rwanda: opening van een nieuwe wetswinkel

RwandaNews

Op 2 maart 2011 heeft het Rwandese AdZG team een wetswinkel in Muhanga (zuid provincie) geïnaugureerd.

Het is de tweede winkel die zich in het land vestigt, en hij bevindt zich in het midden van de stad. De bevolking van Muhanga zal daar twee dagen per week gratis juridisch advies kunnen vragen.

De zuid provincie is de meest bevolkte streek van het land. Het lijdt daardoor geen twijfel dat de wetswinkel een werkelijke behoefte van de bevolking zal vullen wat betreft informatie en wettelijke vertegenwoordiging. Een mobiel team van voor AdZG actieve advoocaten zal ook de drie hoofdgevangenissen in de provincie bezoeken (Gitarama, Huye, en Gikongoro) om daar juridisch advies aan de gevangene te geven en ze te informeren over de rechten van de lokale bevolking.

De officiële opening van de wetswinkel in Muhanga heeft plaatsgevonden in het bijzijn van vertegenwoordigers van de Gouverneur van de provincie, de locoburgemeester van de regio, de voorzitter van de Order van Advocaten in Kigali, vertegenwoordigers van onze voornaamste geldverschaffers (USAID en PERFAR), en een groot aantal vertegenwoordigers van de civiele maatschappij.